Du og jeg

Efter en længere blog-indlæg-pause er jeg nu tilbage igen.

Lysten og tiden til at skrive har ligget på et meget lille sted de sidste par uger og det har været rart med en lille pause. Men nu savner jeg det og dig, kære læser.

I de sidste knap fire uger har vi som familie fået en masse nye dejlige oplevelser, som du også har kunnet få et glimt af, på min Instagram profil.

Vi har været rigtig meget sammen og nydt hinandens selskab – okay, helt ærligt, så har det også været hæsblæsende, for ferie med to små barylere er jo ikke afslapning! Men vi har virkelig nydt at komme lidt væk fra hverdagen og ikke skulle koncentrere os om andet end bare at være. Dét trængte vi alle fire til. 🙏🏻

Og de seneste par uger, er jeg begyndt at nyde tiden med vores avl endnu mere end hidtil og vi gør os også endnu mere i, at have alene tid med dem hver især.

Specielt ældste barnet er begyndt at efterspørge mere tid med os, ikke nødvendigvis separat, men bare ham og os.

Han synes, at vi bruger mere energi på yngst ynglet, hvilket til tider også er sandt, eftersom hun kræver noget mere opmærksomhed og hjælp end ham på fire år selvsagt gør.

Aftentur

For et stykke tid siden foreslog jeg ældste barnet at han og jeg skulle gå en aften tur i mørket, imens farmand puttede yngste ynglet.

Han er i øjeblikket meget optaget af tid, det at årstiden skifter og at det bliver hurtigere mørkt undenfor.

For ham er den mørke og kolde tid lig med jul og han har rigtig svært ved at vente på, at vi når December måned. Han er fuldstændig besat af jul og da jeg spurgte ham, om han bedst kan lide fødselsdag eller jul var svaret promte: “JUL!”

Nå, det var et sidespring. Men den aften gik vi en tur i mørket med lommelygte for at være udenfor, når mange andre var inde og for at udforske naturen omkring os i mørke.

Jeg havde egentlig besluttet, at det skulle være en tilbagevendende “begivenhed” de aftener, hvor både Anders og jeg er hjemme, men tiden er fløjet afsted og vi nåede kun ud den ene aften!

Han har siden efterspurgt det og forleden aften spurgte jeg ham, om han ville med over på tanken for at hente pakker. Så kunne vi, han og jeg, se, om der var nogle som havde pyntet op med lys udenfor.

Den idé var han, efter to dage indendørs grundet sygdom, helt med på. Og sikke en hyggelig tur.

Hej, Frede

Når vi går der i mørket, bare han og jeg og snakker, og hvor der er tid til at fordybe sig, så når vi vidt omkring i vores samtaler.

Han er en spørgelysten lille fyr og vi fik blandet andet vendt hvorfor alle luftede deres hunde nu, hvor det var blevet mørkt, at vandet under broen står så højt, at man ikke kan sejle under den, om han er bange for mørket, om alle andre børn var indenfor, nu hvor han var udenfor selvom det var aften, om jeg kendte to kvinder, som stod og snakkede og lidt om stjernebilleder.

Det med stjernerne kom sig af, at han pludselig kiggede op i luften og råbte:” Hej, Frede!”

Frede var vores hund, som vi måtte tage afsked med for knap to år siden. Willum var knap tre år, men taler stadig meget om ham. Og vi har efterfølgende fortalt ham, at han leger sammen med vores anden hund oppe i himlen mellem alle stjernerne.

Denne aften, da jeg pegede op i nattehimlen og sagde, kan du se stjernen deroppe svarede han derfor også, at det var Fredes stjerne og at han kiggede ned på os.🌟

Jeg elsker hans fantasi og empati, som jeg dagligt får et glimt af.

Du og jeg, vi to og alle mand

Siden den aftentur har vi haft en mor og søn dag, hvor vi tog ud og købte flyverdragt, på McDonalds for at spise og lege og i Bilka for at kigge på juleudsmykning. Her fik han også lov til at købe sig en ting, for sine egne penge.

Han købte endnu en “skyder”, hvilket mor her synes var lidt skørt, eftersom det ikke er pistoler og andre våben han går ned på, men det SKULLE død og pine være netop denne “skyder”, for som han sagde:” Så kan far og mig skyde på hinanden og lege sammen, for så har jeg jo to!”

Point taken!

Og pludselig var den “skyder” den bedste idé i verden, fordi der lå så meget tanke bag netop den handling.

Jeg nyder hans selskab i stor stil og specielt fordi jeg ellers er meget på yngste ynglet, så er sådanne stunder fyldt med kvalitetstid og nærvær bare han og jeg så utroligt vigtigt og nu endnu højere placeret på min liste over ting jeg bare VIL have tid til.

Det gavner os begge og vores interne relation, som, indrømmet, var gledet lidt i baggrunden efter lillesøsters ankomst. Og sådan skal det ikke være.

Han MÅ IKKE føle sig mindre vigtig og mindre elsket end sin søster og da han begyndte at spørge mig, hvorfor jeg elsker Nynne mere end ham og hvorfor jeg altid leger mere med hende, så gik mit hjerte i tusind stykker! 💔

Vi har været alt for gode til bare at opdele os og tage os af det barn, som havde mest brug for os, som var det for et år siden. Men situationen har jo for længst ændret sig og yngste ynglet kan lige så vel bruge sin far, som sin mor!

Vi er begge lige vigtige forældre i vores børns liv og det kan vi godt komme til at glemme.

Så nu prioriterer vi endnu højere både at have alenetid hver især med ungerne, specielt ældste barnet, og mor, far og Willum tid. Han elsker det og at se lysene i hans øjne, når vi giver ham en fridag eller henter ham tidligt og før hans søster, går lige i hjertekuglen.❤️

Tiden med vores børn, især imens de er så små, er så kort og dyrebar. Og det vil jeg huske mig selv endnu mere på.

Jeg håber, at i får en skøn weekend og nyder tiden med dem i holder allermest af.🙂

2 kommentarer til “Du og jeg”

    1. Det er Så hyggeligt og jeg ærgrer mig over, at vi ikke har været afsted siden! Det Skal vi bare nå her i december. For det er nmig bare lige det hyggeligere med alle de fine lys 🙂

      Tak for din kommentar 🙂🙏🏻

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen