5 positive outcomes af 2020!

2020 har vist tænder i mere end én forstand her på matriklen. Allerede før nogen valgte at spise en virusramt flagermus på den anden side af jorden viste 2020, at det ikke blev et fantastisk år.

Vi har mistet, frygtet de stigende vandmasser i åen for enden af vores grund og grundvandet, vi har haft og har stadig sygdom tæt inde på livet og så er der det her forbandede Corona.
Men 2020 har ikke kun været tårer, tristhed, afmagt og frygt. Det har på sin vis også formået at efterlade nogle positive outcomes i kølvandet, som jeg gerne vil dele ud a

Personlige outcomes vel at mærke.
Ikke hverken samfundsmæssige eller world wide. Bevares. Jeg kender mine begrænsninger.
Så den afgrund vil jeg slet ikke bevæge mig ned i!

I stedet vil jeg give jer et indlæg fyldt med gedigent navlepilleri. Måske du kan bruge det til noget, måske ikke. Jeg har i hvert fald haft gavn af at reflektere over året, der er gået og se på det positive, fremfor at dvæle ved alt det negative, svære og hårde.

Et større tro på egne evner

1)
2020 startede ud som jobsøgende, men inden længe startede jeg i job. Et job, som jeg dog også mistede igen grundet Corona, men som har været med til at skubbe til min tro på egne evner. I 2020 har jeg gennemgået en enorm karrieremæssig rutschetur, men jeg har også haft tid til at mærket efter og fået præciseret hvad det er jeg brænder for. Hvad mit fremtidige job skal indeholde og indebære og hvad jeg ikke skal arbejde med. Især de seneste to måneder som jobsøgende har styrket troen på mine kompetencer og hvad der gør mig unik. Troen på, at jeg er dygtig til det jeg kan og at jeg ikke skal lade mig begrænse men i stedet sige mere “ja”, turde springe og tro på, at “the sky is the limit” . Og det er i sig selv en kæmpe følelsesmæssig gave at sidde tilbage med i slutningen af dette herrens år. Jeg føler i den grad, at jeg kommer styrket ud af 2020 på det karrieremæssige plan også selvom jeg ikke sidder med et job på hånden. Men jeg har mange spændende ting i støbeskeen, som jeg glæder mig til at se hvad udvikler sig til. Og det i sig selv, gør mig stærkere end jeg var, for et år siden.

At passe bedre på mig selv

2)
2020 har været et år, som, naturligvis, har bragt både sejre, nederlag, op og nedture med sig. Men ét løfte som vi herhjemme gav hinanden sidste nytår, har jeg holdt. Et løfte om at sige fra, passe på,- og stå op for os selv og sige nej, når det ikke føles rigtigt. At få sagt fra, når jeg føler mig dårligt behandlet. At vælge mine kampe; turde tage de nødvendige og sige pyt til resten. Samtidig har jeg også flere gange stolet på min mavefornemmelse og at nå frem til erkendelsen af, at den er værd at lytte til, gør det endnu lettere at passe på mig selv. Derfor er det vigtigt, at jeg husker at passe på hele mig ved at imødekomme egne behov fremfor altid at agere serviceorgan og sørge for, at alle andre har det godt. Jeg skylder mig selv og min lille familie at tage vare på,- lytte til,- og passe på mig selv. At stoppe op, mærke efter, tage tid for- og til mig selv, give mig selv et pusterum, pleje mig selv og gøre noget godt for mig selv og mere af det, som jeg holder af. Både for at kunne være den bedste udgave af mig og den allerbedste mor. Derfor ynder jeg også fortsætte med at passe på mig selv i 2021. Det såvel psykisk som fysisk.

At sænke barren (endnu mere)

3)
At 2020 har budt på nederlag er ingen hemmelighed og ét af dem var, da min kontrakt ikke blev forlænget. Og selvom Corona fik skylden, gav det mig en uventet mavepuster. Mest fordi jeg ikke havde regnet med den besked og fordi jeg slet ikke havde nået at vise mit værd. Med hjemsendelse under lockdown og derefter skiftende arbejdstider, nåede jeg på ingen måde at vise, hvad jeg kan og at udfolde mine kompetencer. Det har været svært at acceptere. Men eftersom ingen kender morgendagen, er erkendelsen af at det er nok at gøre det så godt jeg kan, under de givne omstændigheder, en befrielse for mig. Men det huer mig ikke, når jeg ikke når mine mål. Men det er sådan det er. Livet. Både i privaten, på arbejdspladsen, i sociale sammenhænge og alt der midt imellem. Jeg øver mig stadig i at sænke barren endnu mere. Det går….. nogenlunde. Men jeg skal blive bedre. Både for ikke at blive for skuffet og banke mig selv i hovedet over alt det jeg ikke formår. Blandt andet i forhold til:
Mit ikke opnåede mål om at tabe 10 kilo i år. Jeg nåede ned på minus 4,5 kilo og har taget dem alle på igen. Næste år – right? 😉
– Et kontinuerligt pænt, rent og ryddeligt hjem. For det er umuligt med to unger, der gør det cirka lige så let at rydde op som at rydde sne i snestorm.
– Ikke at nå alt det praktiske, som jeg sætter mig for!

At jeg ikke får ringet eller skrevet nok til dem jeg holder af.
Med alle de muligheder, jeg har for at slå mig selv i hovedet er jeg bare nødt til at sænke barren. Jeg øver mig derfor i at ramme pyt-knappen endnu bedre med en lige højre.

At nyde nuet og være mere til stede

4)
Før i tiden “frygtede” jeg de dage, hvor jeg skulle være alene med ungerne i 24 timer, imens farmand arbejder. Men midt i Corona lock down, hjemsendelse, jobsøgning og dermed mulighed for at have ungerne mere hjemme og lange ferier er jeg begyndt at nyde tiden med ungerne langt mere end tidligere. At sænke forventningerne til, hvad vi skal nå, hvad vi skal lave og hvordan vi skal være sammen har medvirket til, at der nu er tale om kvalitetstid fremfor dage, der bare skal overstås. Jeg har haft fokus på at være til stedet, nyde nuet og tiden med mine tre. At huske at ligge telefonen væk, kigge hinanden i øjnene, lege mere og bare give slip på de tårnhøje forventninger og i stedet sætte mig ned på gulvet til dem og lege det bedste jeg har lært. At se lyset i deres øjne, når jeg gør det, er guld værd. <3
Og at være til stede gælder ikke kun i min lille familie. At huske at pleje, lytte til og sætte endnu større pris på mine veninder er også et af de positive outcomes, som 2020 har bragt med sig. Det forgangne år har vist, at vi ikke behøver at ses, for at kunne nyde hinandens “selskab”. I stedet skal vi huske på at en SMS, et opkald eller et videokald også tæller. Det væsentlige er at nyde den tid vi taler sammen og være hundrede procent til stede i netop de øjeblikke. Og så glæder jeg mig til, at vi igen kan ses og kramme frit. <3

At huske at være taknemmelig

5)
Der er så meget at være taknemmelig for hver eneste dag. Og det er så vigtigt at huske at sætte pris på det og dem vi har og ikke længes efter det vi nu engang ikke har eller har mulighed for. At huske på, at alt ikke behøver at være stort, flot, vildt eller fantastisk for at være godt. At en tur ned og fodre ænder, en tur på legeplads, en køretur til nye steder eller at en tur til havet er attraktion nok i sig selv. At kaste sten i vander er totalt undervurderet. Årskortet til Djurs sommerland er naturligvis blevet brugt i det omfang, det har været muligt, men det er ikke kun de større oplevelser, som tæller. En get away i sommerhus, hvor ture til stranden, i en slotspark, på havnen eller andre gratis og naturrige oplevelser har været lige så fantastiske som en tur på et stort fort med en ubåd. Især under lockdown blev jeg endnu mere opmærksom på at værdsætte naturen. Netop fordi det har været der, det har været muligt at søge tilflugt, at få klaret tankerne og give ungerne nogle smukke og unikke oplevelser.
Det er så vigtigt at huske på alt det gode, være taknemmelig for de små ting og ikke tage alting for givet. Ingen dyre ferier kan hamle op med al den tid vi i år har fået foræret til bare at være sammen.

Når brikkerne falder på plads

Livet er en rejse

Og med tanke på, at jeg som 36 årig endelig er begyndt at føle mig som min alder, føle mig tilpas i det og samtidig er et rigtig godt sted i mit liv vil jeg hoppe ind i 2021 med den positive følelse. Den taknemmelighed som det bringer med sig, vil jeg starte mit nye år med.

Og mit nytårsforsæt skal være, at fortsætte den personlige udvikling, som allerede er godt i gang. At blive ved med at bygge videre på det puslespil, som brik efter brik falder på plads.

Må du få et dejligt 2021. 🙂

Godt nyt år. ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen